Web Analytics Made Easy - Statcounter

از لوح های میخی بابلی می‎‎توان به فرو افتادن وضع اقتصادی و افزایش تنگدستی مردم پی برد. با افزایش بهره وام به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد، رباخواری بالا گرفته بود.

در دوران هخامنشیان وام‌های نیزبود که هم گرو و هم بهره می‎‎خواست و در پاره ای از آن‏‏ها، حتی برای مقدار کم شرط شده‎‎ است: هر چه که در شهر و بیرون شهر از آن اوست گروست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، گاهی وام‌هایی می‎‎بینیم که نه بهره و نه گرو دارد، ولی این گونه وام را بانکدارانی که کارشان این بود هرگز نمی‎‎دادند. این وام‌ها برای کار راه انداختن خویشان و دوستان در مدت کوتاهی بود.

بهره را اغلب بایستی هر ماه بپردازند که نتیجه اش، بهره مرکب بود. گاهی ممکن بود بهره بماند تا اصل پرداخت شود. پرداخت وام به قسط معمول بود و هر بار، رسید جداگانه داده می‎‎شد. وقتی که تمام وام پرداخت می‎‎شد ـ و گاهی بدهکاران خوشبخت پیدا می‎‎شدند که بپردازند ـ لوح اصلی بدهکاری را از میان می‎‎بردند که در آینده دیگر ادعایی نشود. پس می‎‎توان یقین داشت که لوح‌هایی که بازمانده، وام‌هایی را نشان می‎‎دهند که دیگر بدهکاران نمی‎‎توانستند از گرو در بیاورند.

هرچه بیشتر این سند‌ها را بررسی کنیم بیشتر متوجه می‎‎شویم که در این دوره، اعتبار تا چه اندازه زیاد به کار می‎‎رفته. زمین و ملک، خانه، چهارپایان، حتی بردگان نسیه خریده می‎‎شدند. در این فکر میافتیم که بالا رفتن غیرعادی قیمت‌ها شاید تا اندازه‎‎ای بستگی به آن چیزی دارد که امروزه تورم اعتبار می‎‎خوانیم. وقتی می‎‎بینیم که قسط آخری وام یک کشتزار را نوه خریدار اولی پرداخت می‎‎نماید در می‎‎یابیم که خرید به قسط شاید همان دشواری‌هایی را پیش آورد که در آخرین دوره رکود بازار در امریکا دست داد.

یک جنبه دیگر زندگانی اقتصادی آن زمان بهطور شگفتآوری مانند امروز است. در زمان‌های پیش، پایوران بلندپایه پرستشگاه، حقی به برخی از قربانی‌ها در روز‌های معینی، همچو جزئی از شغلشان قبلاً به دست می‎‎آوردند.

این حقوق را در آن عصر در بازار باز، نه فقط برای یک روز معین، بلکه برای بخشی از روز خرید و فروش می‎‎کردند.

پرستشگاه یک شرکت بسیار بزرگی شده بود که سهام آن را می‎‎شد تقریباً مانند بورس امروزین واگذار کرد.

در کنار این تجارت و بانکداری پررونق، وجود بهره نیز مورد تأیید قرار گرفته ‎‎است.

از لوح های میخی بابلی می‎‎توان به فرو افتادن وضع اقتصادی و افزایش تنگدستی مردم پی برد. با افزایش بهره وام به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد، رباخواری بالا گرفته بود.

بیشتر بخوانید: تحول نظام بانکی کشور با فناوری فین تک ها

انتهای پیام/

برچسب ها: بانک داری نوین دانستنی های حقوقی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دانستنی های حقوقی وام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۵۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی به دهدشت غربی نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: آبرسانی به اراضی دهدشت غربی نیازمند یک هزار میلیارد تومان اعتبار است. - اخبار استانها -

آرش مصلح در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: 17 سال پیش پروژه آبرسانی به اراضی دیم دهدشت غربی آغاز شد، ولی هنوز تکمیل و به بهره‌برداری نرسیده است، هرچند در دولت سیزدهم سرعت عملیات اجرایی تسریع داده شده است.

وی اعتبار مورد نیاز پروژه را یک‌هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: پروژه ملی تأمین آب اراضی دهدشت غربی از طریق رودخانه مارون با هدف تأمین 49 میلیون متر مکعب آب مورد نیاز 5 هزار و 500 هکتار اراضی دهدشت غربی در محدوده شهر سوق، روستاهای لیربزرگ، لیرکوچک، چنگلوا و بوا در سال 87 کلنگ‌زنی و عملیات اجرایی آن در خرداد سال 90 شروع شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این پروژه آب مورد نیاز 3 هزار و 322 هکتار به صورت تحت فشار و 2 هزار و 325 هکتار دیگر را به صورت ثقلی تأمین می‌کند و در صورت افتتاح و بهره‌برداری از آن، شاهد اشتغال 5 هزار نفر هستیم.

به گزارش تسنیم، دهدشت غربی با مساحت هفت هزار هکتار، از نظر زمین کشاورزی غنی و مساعد بوده، اما به علت مرتفع بودن آن نسبت به رودخانه‌های مجاور، با کمبود آب مواجه است و ماهیت تپه ماهوری این دشت نیز سبب بروز مشکل در امر آبیاری آن شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور
  • ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده خاص کادر درمان
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ 
  • برنامه جدید دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • اعلام برنامه دولت درباره کالابرگ | یک هفته تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد
  • آبرسانی به دهدشت غربی نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان